Lachend overeind blijven bij windkracht 10

Een beetje in shock ben ik eigenlijk wel  bij het zien van zoveel ontwortelde en geknakte bomen. De storm van afgelopen weekend heeft flink huis gehouden en behoorlijk wat schade aangericht aan de natuur hier in de kustprovincie.  In het bos waar ik dagelijks loop, in het park en hier in de buurt liggen veel bomen om. Wat me opvalt is dat veel gesneuvelde bomen amper wortels hebben. Veelal op zand geplant dus ook niet echt een goede voedingsbodem om de wortels diep en stevig te laten groeien. Andere bomen zijn juist aangevreten door parasieten en konden deze storm niet overleven omdat ze van binnenuit waren uitgehold. Deze bomen hebben heel wat windvlagen doorstaan, maar de storm overleefden ze niet.

lachen in de regenHmmm, de parallel met het dagelijks leven werd wel heel erg zichtbaar. Als het in mijn leven stormt en raast, zijn mijn wortels dan diep en sterk genoeg, of liggen ze aan de oppervlakte? En is mijn binnenkant dan gezond genoeg om niet om te gaan? Ben ik voldoende stevig om de storm te weerstaan? En flexibel genoeg om wel mee te buigen maar niet te knakken?

Staande blijven bij windkracht 10
Wil je niet om gaan, dan zul je stevigheid en weerbaarheid moeten ontwikkelen. En niet pas beginnen als het te laat is. Deze tips helpen je om je stevigheid te vergroten en overeind te blijven bij windkracht 10.

 • vergroot je (zelf-)bewustzijn door bijv. meditatie, yoga, mindfulness
 • reflecteer regelmatig  op je overtuigingen en gedrag.
 • leer te incasseren en vergroot je eigen flexibiliteit.
 • haal dieper en bewuster adem.
 • verbind je met je eigen natuur. Op welke voedingsbodem groei jij?
 • eet gezonde en voedzame voeding en zorg dat gif- en afvalstoffen weg kunnen.
 • dat geldt ook voor je gedachten, emoties en gevoelens.
 • rek je mentale en fysieke lenigheid op.
 • begeef je veel in de natuur in verschillende weersomstandigheden.

Het is een on going process. Je zal merken dat je je sterker voelt en dat je zelfvertrouwen enorm toeneemt. Dat je je makkelijker kan verbinden met je omgeving en ook bij jezelf kan blijven.

One Response to Lachend overeind blijven bij windkracht 10

 1. Gea Boschma 10 augustus 2015 at 13:22 #

  Dag Myrtle,

  Wat je zag (weinig of horizontale wortels en uitgeholde bomen) heb ik net zo gezien. Een mooie parallel die je maakt met het dagelijks leven.

  Hartelijke groet van een collega uit Haarlem,

  Gea

Geef een reactie