Werkwijze & diensten

Wie een periode van rouw, diep, soms stil, verdriet meemaakt voelt zich kwetsbaar.
Je kan, wil en moet zeker niet iedereen toelaten in dat breekbare gebied.
Daarom is het goed om eerst kennis te maken.
Dit is een vrijblijvende afspraak waarin jij over je situatie kan vertellen ik meer over mezelf en mijn manier van werken.

Maatwerk en buiten
Omdat ieder mens uniek is werk ik op basis van maatwerk. We tunen in op jouw specifieke vraag en behoefte. We werken als het even kan buiten, in de natuur. Uit ervaring weet ik dat het buiten en in de natuur zijn verfrissend, helend en inspirerend is en een sterk beroep doet op je eigen natuurlijke evenwicht en herstellend vermogen.

In mijn begeleiding loop ik als het ware een stukje mee op jouw levenspad. Waarbij ik mijn aandacht, kennis, ervaring, wijsheid, intuïtie en professionaliteit volledig inzet om je te supporten en te begeleiden waar nodig en voor zo lang nodig.

“A small walk can make a huge difference.”

Natuur-/wandelcoaching
De natuur is ons décor en wordt actief betrokken bij de begeleiding. Dit is wezenlijk anders dan begeleiding ‘binnen vier muren’. Het buiten zijn en het ritme van het lopen en bewegen dragen in grote mate bij aan het helingsproces. De natuur heeft een rustgevende werking waardoor je makkelijker uit je hoofd komt. Stiltes en overpeinzingen verlopen natuurlijker, evenals gesprekken.
De natuur biedt tevens een schat aan inspiratie en symboliek die helpt om situaties ook in een ander perspectief te kunnen zien. Deze ervaring zorgt er voor dat er op diepere lagen gewerkt kan worden.
De natuurcoaching helpt je om zelf weer stappen te kunnen maken.

Rebalance wandeling
Tijdens deze individuele wandeling worden geen oefeningen of opdrachten gedaan. Ik loop alleen maar naast je. Ogenschijnlijk doe ik niets…..en jij doet alles! Na afloop ben je kilo’s lichter. Je hebt letterlijk je hart kunnen luchten. Een enorme krachtige en helende wandeling die diep doorwerkt omdat scherpe randjes zachter worden. En zachte kanten sterker.

Rebalance VIP soul spa
Gras groeit niet harder door er aan te trekken. Dat is nou eenmaal zo. En dat geldt ook voor een rouwproces. Dat gaat niet sneller dan je soms zou willen. Maar een goede voedingsbodem, extra aandacht en zorgen dat de randvoorwaarden goed zijn, helpt a lot! De Rebalance VIP soul spa biedt een meer intensieve vorm van begeleiding die op verschillende niveaus doorwerkt. Met aandacht voor heden, verleden en toekomst, body&mind. Een warm en verkwikkend bad waar je van opknapt. De VIP soul spa duurt een dagdeel. Een intake gaat hieraan vooraf.

Stiltewandeling
Ooit zei een deelnemer eens: dit is echt een oppepper voor m’n mind! Even een moment niets anders dan stilte, rust en ruimte ervaren. Tijdens de wandeling is er volle aandacht voor je ademhaling en alle zintuigen. Hierdoor neemt de verkramptheid van alle gedachtes en emoties af en zal je al gauw meer ruimte en lucht ervaren. De cadans van het lopen heeft veelal een meditatieve werking. Dit is een wandeling zonder prestatie maar met grote winst.

De stiltewandeling wordt zowel voor groepen als individueel aangeboden. Zie ook de agenda voor vrije inschrijvingen.

Gedenk wandeling
Het leven gaat door en dat is ook goed. Maar hoe fijn is het om herinneringen op te halen, een naam nog eens hardop uit te spreken, de geschiedenis nog eens de revue te laten passeren en in liefde te gedenken. Zonder het gevoel te hebben dat je een ander ermee ‘lastig’ valt. De wandeling wordt afgesloten met een gepast gebaar of ritueel.

‘Tuinonderhoud’
Regelmatig je eigen (mentale) tuin onderhouden zorgt er voor dat het geheel niet overwoekerd raakt. Dat ‘bloemen en planten’ voldoende ruimte en licht krijgen om tot bloei te komen. Op tijd snoeien, de omgevallen boom of oude rommel opruimen of tot compost maken zodat het voedingsbodem kan zijn voor verdere ontwikkeling en groei….
Het ‘tuinonderhoud’ biedt je de gelegenheid om weer overzicht, lucht, ruimte en licht te krijgen in je dagelijks leven als je het gevoel hebt dat je overwoekert wordt.

De wandelingen vinden plaats in het duingebied tussen Noordwijkerhout en Overveen en duren maximaal anderhalf uur. Van te voren wordt de locatie, het tijdstip en een ontmoetingsplek afgesproken.