Tuintje van Myrtle

tuintje van myrtleOnlangs was  ik als deelnemer aanwezig op de fair 1001 Lichtjes op een toplocatie in de omgeving van Utrecht. De fair was gericht op celebrate & cherish rond afscheid en verlies. Als ’exposant’ had ik een van de mooiste plekken. Ik kan niet anders zeggen. Buiten in de grote tuin. Daar had ik een eigen stiltetuintje gecreëerd.  Een van de meest gehoorde uitspraken van die dag was wel: “He he, hier kan ik even op adem komen. Wat een rust en wat een weldaad”. Dat was ook precies de bedoeling.

Als natuurcoach werk ik veel met stilte. Om even tot jezelf te komen. Een moment van rust te nemen. Gewoon stilstaan en even niets moeten.

Voor de bezoekers van m’n stiltetuintje had ik een klein kunstwerkje in uitvoering gemaakt. Elke bezoeker mocht (als hij/zij dat wilde) daar zelf een bijdrage aan leveren met symbolische elementen uit de natuur en met het thema celebrate & cherish in het achterhoofd.

De ene legt er een kluwen stro bij, omdat het zo verwarrend voelt. De ander weer wat veertjes voor lichtheid en kunstwerkje in uitvoeringveerkracht en de volgende een steen voor stevigheid en vaste grond. Een sterbloem, omdat als ik ’s nachts naar boven kijk, me dan verbonden voel. Natuurlijk gaat het niet om de steen, het veertje, het bloemetje of de strootjes an sich. Maar om de associatie, de symboliek en het gebaar. Het ritueel van iets toe voegen en je kunnen uiten zonder woorden was voor veel bezoekers inspirerend, helend en stilmakend tegelijk. Wat een ervaring!

De fair heeft heel wat in beweging  gezet. En ik ben enorm blij dat ik daar aan bij mocht dragen.

,

No comments yet.

Geef een reactie