Morgen ben ik jarig

Morgen ben ik jarig. En dat ga ik vieren. Met m’n lief, m’n familie en vrienden en met mezelf. Iedereen in mijn omgeving weet dat je me de avond voor mijn verjaardag niet moet storen. Dan is het even me-time en tijd voor m’n jaarlijkse badritueel. De dagen er voor kan ik me er al op verheugen. Ik ben dan al bezig met de voorbereidingen; welke badolie, scrub, bodylotion, grote dikke handdoek etc.

badritueelBadderen
Het bad is echt mijn eiland waar ik heerlijk kan ontspannen. Ik laat het afgelopen jaar bewust aan me voorbij trekken. Alles passeert de revue. Wat leuk was, waar ik m’n comfortzone uit geslingerd ben, wat ik geleerd heb, waar ik verdriet om heb gehad, waar ik intens van heb genoten, de vriendschappen en nieuwe contacten. Maar ook wat ik niet meer nodig heb. Niet meer hoef of wil meenemen en achter me wil laten. Aan bijvoorbeeld telleurstellingen, gedachtes of gewoonten die niet meer bruikbaar zijn.

Schoonmaak
Dan volgt de grote scrub. Een grote schoonmaak als het ware. En ook om figuurlijk alles aan ballast van me af te scrubben en door het putje af te laten voeren. Met een schoon en fris velletje het nieuwe jaar in.

Intentie
M’n badritueel is niet compleet en af als ik niet een intentie voor m’n nieuwe jaar heb. Daar hoef ik eigenlijk nooit over na te denken. Die komt vanzelf op tijdens het bobylotion-smeer-moment. Wat wil ik met m’n nieuwe jaar? Waar ben ik nu aan toe in mijn leven? Het woord of beeld wat dan naar boven komt is mijn intentie voor m’n nieuwe jaar.

Met een big smile feliciteer ik mezelf en ben ik klaar voor m’n nieuwe levensjaar. Laat maar komen, ik ben er klaar voor!

No comments yet.

Geef een reactie