Labyrint lopen

labyrint websiteDe weg naar binnen
Het labyrint is een oeroud universeel symbool voor de zoektocht naar antwoorden op (levens-)vragen of naar stilte, rust en wijsheid. Het labyrint is een metafoor voor het levenspad en voor transformatie. Er zijn verschillende vormen die gebruikt worden. Kenmerkend is dat er altijd een pad is dat via wendingen naar het centrum loopt en weer terug. Via de weg naar binnen, de weg naar buiten weer vinden. Niet te verwarren met een doolhof. In een doolhof verlies je je weg, in een labyrint vind je je weg. De ‘gang’ door het labyrint kent drie delen. De heenreis, symbool voor loslaten. Het centrum, symbool voor ontvangen. De terugtocht, symbool voor het integreren van inzichten.

Het lopen
Een labyrint kan je op verschillende manieren lopen. Bijvoorbeeld met een vraag, een intentie, in stilte als loopmeditatie, om te gedenken of te eren, alleen of met een groep, als ritueel of om jezelf ‘uit de knoop te lopen’.
Hoe dan ook, het lopen van een labyrint is een krachtige manier om in stilte en rust je eigen antwoorden te vinden, te helen en te transformeren. De cadans van het lopen zorgt voor een positieve wisselwerking tussen lichaam en geest.

Agenda
Basic Balance verzorgt regelmatig open inschrijvingen voor het lopen van een labyrint. Kijk verder op de website voor de data. Of meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te worden gehouden.

Ervaringen van deelnemers
Lia B. “Toen ik na een wending ineens de zon heel warm op m’n rug voelde schijnen, wist ik ineens waar ik al die tijd zo naar verlangde en wat ik zo gemist heb. Een steuntje in de rug. Waar ik ook even tegenaan kan leunen.”

Ellen vH. “Ik zag ineens heel helder wat ik al die tijd doe. Bij elke tegenligger of passant, ging ik steeds aan de kant. Ik mag wel eens wat meer ruimte voor mezelf innemen.”

Sylvia in’tV. “Ongelofelijk, het regende inzichten. Zonder een woord te zeggen kwamen alle antwoorden als vanzelf. Ik  huppelde zowat het labyrint uit.”