Geknakt maar niet gebroken

Jaren geleden liep ik op een expositie van een dierbare vriend. Het was een donkere periode in mijn leven. M’n huwelijk was net gestrand en ik wist het allemaal even niet meer. Ik voelde me zoals de bos tulpen op het schilderij.  Ellendig.
geknakt maar niet gebrokenMet prikkende tranen achter m’n ogen schoot ik m’n schildervriend aan en vroeg hem om een toelichting op het kunstwerk. “Myrt, kijk eens naar de titel van het schilderij”, zei hij alleen maar.
Op het bordje stond: Geknakt maar niet gebroken.

Wat een boost gaf mij dit. Inderdaad, ik ben nu wel even geknakt. Maar nee, ik laat me niet breken door de situatie. Ter plekke rechtte ik m’n rug en haalde ik diep adem.
Destijds kon ik me het schilderij niet permitteren. Maar ik had er wel een foto van gemaakt wat lang de schermafbeelding op m’n laptop is geweest.
Geknakt maar niet gebroken werd een mantra en houvast.

Het schilderij hangt inmiddels al weer een paar jaar bij ons aan de muur. En de titel is een gevleugelde uitspraak geworden.

Dank je wel lieve Ferrie.

No comments yet.

Geef een reactie