20 september internationaal Vredeslabyrint

pax-vrede-ik-durf-webIedereen die in vrede gelooft kan iets voor vrede doen!
Van 19 t/m 27 september is het Vredesweek. Lokaal, regionaal, nationaal en internationaal is er in deze periode veel aandacht voor vrede. Maar je kan ook zelf je steentje bijdragen! Juist nu, nu de wereld in brand lijkt te staan is het super belangrijk om stil te staan bij de vrede.

Een van de activiteiten in deze week is een wereld-labyrint-loop-voor-Vrede. Gedurende 36 uur zullen er wereldwijd mensen labyrinten lopen voor de vrede.  Zo wordt er oa gelopen in Zuid- Afrika, Toronto, Alabama, Florida, Costa-Rica, Portugal, Oceaan, Wilmington, Denver, Slovenië, Arnhem, Den Haag, Dallas, Heerlen, Brighton en er komen nog steeds locatie bij. De aftrap is op 20 september bij zonsopkomst, 06.00 uur in Amstenraden in Limburg.

Basic Balance ondersteunt dit initiatief van harte en doet mee op zondag 20 september in Haarlem op landgoed Elswout van Staatsbosbeheer. Tussen 10.00 en 12.00 uur kan je daar het labyrint lopen. Voor de vrede, voor jezelf, voor de wereld om je heen. Het labyrint is te vinden bij het Koetshuis. Er zijn geen kosten aan verbonden. En ervaring is niet vereist.
Koffie en thee staat klaar.
Save the date!

Het Labyrint
Heb je nog nooit een labyrint gelopen? Dan is dit ook een mooie manier om daar kennis mee te maken. Het labyrint is het lopen van een kruisingsvrij slingerpad. Je kunt er onmogelijk je weg in verliezen. Het samen lopen geeft een gevoel van verbondenheid en kracht doordat er mensen over de hele wereld meditatief bezig zijn met vredesgedachten. Het Labyrint voor de Vrede is een van de vele activiteiten in de Vredesweek. Dit jaar is het thema van deze week: Vrede Verbindt.
Initiatiefneemster van dit internationale Vredeslabyrint is Tessa Meester van Moment to Be.

No comments yet.

Geef een reactie